time well spent...

Så här är det att ha en hundvalp:

GALET!

Han tuggar på mina armar, hänger i byxbenen....och han skäller av alla orsaker som tänkas kan...men ibland bara för att få uppmärksamhet.

Suck...dubbelsuck! Jag är så trött, så infernaliskt jättetrött. Jäkla hund! I natt vaknade han 3 gånger och skulle ut. Det var bara att kliva upp, fast jag var så trött så jag raglade runt. Igår var jag så utmattad av att sköta Freddie, inte sova ordentligt samt av att det hände saker i ett kör under hela dagen, så jag var yr av trötthet. :-(

Men, det är bra att jag blir så här trött....det är bra att jag blir lite yr...för det är terapi i detta. Jag tvingas inse att det inte är så farligt att bli jättetrött, att jag överlever yrsel och dylikt.

Vad jag nog inte överlever är skitigheten. ALLT är så rörigt, så smutsigt och så kaotiskt. Jag tycker inte alls om det. Mitt inre är i balans när min tillvaro runt mig är i ordning. Men återigen så får man se valpen och allt han innebär som ett slags terapi. Det är nyttigt att utsättas för oreda och kaos. Så även för mig.

Nu skulle jag kunna somna på köksbordet tror jag (kan inte gå o lägga mig för då vaknar vår gaphals till hund).

Nej, skärpning! Mera kaffe och helst något som innehåller choklad. Det är medicinen.

Måste även träna Freddie i att vara ensam. Han är superkass på det för närvarande. Jag var ute ur rummet i ca 3 minuter förut. Då lyckades han välta kompostgallret (hans staket mot sovrummet) och yla sig fördärvad.

Tjing på ett tag! Zzzz......

Trött!

Nu har vår valp bott hos oss i 9 dagar. Det har varit galet. Aldrig, aldrig i hela mitt liv kunde jag tänka mig att det var såhär det var att ha en hundvalp! Han tuggar på allt, busar, kissar inne...piper om någon av oss går ut ur rummet...han vill inte låta oss sova på nätterna...men så gör han något sött, kanske snarkar på sitt tokiga sätt när han sover...och allt är förlåtet. Vi är helt förälskade i vår jättejobbiga valp!

Nu har han somnat efter en promenad i skogen (Borås har några helt fantastiska strövområden) och han är så liten och kavat men blir helt utsliten efter en promenad. Skönt tycker vi och planerar för nästa vända då han ska få gå ännu lite längre. Det svåra förutom det uppenbara probelemet med att han inte förstår ett smack och därmed inte kan några kommandon än, det är att han är så liten och så förtjust i att smaka på allt. Han har ätit småsten, cigarretter, plast, gräs, löv och jord. Det mesta hinner vi gräva ut ut munnen på honom men något har han hunnit svälja. Härligt.

Jag tycker ändå att livet med hund är bra, framför allt för att jag får öva mig i att inte vara så självcentrerad. Det ska dock tillstås att det är A som sliter mest med honom, jag är aningens latare. Men det ska bli bättring. Jag tycker om det faktum att han på ett sådant konktret sätt lyckas hålla mig från att grubbla över saker. Det har man liksom inte tid med när man har en valp.

Men ibland blir det grubbel ändå. Som när jag får lite yrsel eller så...jag VET att det är naturligt att bli lite yr ibland och läkaren sa att det kan hänga i lääänge efter ingrepp i hjärnan...men det är som jag har en knapp i hjärnan som trycks på så snart jag får yrsel, om än extremt lite. Oro och grubbel kommer direkt. Jag har klarat mig bra väääldigt länge nu, bara yr vid något enstaka tillfälle men så kom det en släng härom kvällen..och pang! Så är oron där. Jag vet att inget händer, jag vet att det inte är farligt...men ändå.....

Idag ska jag börja på kundaliniyoga här i stan. Jag har helt slutat träna det ensam nu, dels för att det är svårt med Freddie i lägenheten och dels för att jag kommit ur mina vanor. Jag har höga förväntningar på yogan ikväll, det blir häftigt att träna i grupp tror jag.

Tjing!

Min valp!

De senaste veckorna har gått ruskigt fort. Först vandrarhemsdagarna då jag mest traskade runt och kände mig vilsen...och shoppade... sen kom de hektiska dagarna då vi flyttade in i lägenheten och då vi SLET med att få den i ordning. När vi så kommit i ordning fick vi den lätt rubbade idén att skaffa oss en blandrasvalp. Jag har väl aldrig kommit på något så stolligt, och jag har ändå hittat på en hel del genom ården. Men, nu är han här..vår Freddie...och det är ett slit utan dess like. Jag har varit ute med honom ca 3000 gånger sedan vi hämtade honom (i fredags).

Han är fin...och söt när han sover... :-) Nej då, det är roligt som sjutton att ha en hund, men det är och det kommer blir ett otroligt slit innan han är en duktig och lydig hund.

Det kanske allra bästa med honom för närvarande är att jag inte har tid att grubbla på mig själv, på framtiden eller på något över huvud taget. Det är skön vila för skallen att inte kunna grubbla.

Annars går det trögt...inga studier och inget jobb. Jag har sökt en kurs i eng för sent och jag har dessutom försökt komma undan reglerna genom att tillgodoräkna mig en kurs jag läst i Karlstad men det godkändes ej, så det är kört att läsa den kursen i höst. Nu blir det 2 kvartskurser i höst...som jag tänkt från början....och förhoppningsvis någon slags jobb...om det så blir gatusopare (inget fel i den sortens jobb men jag är ju utbildad lärare).

Jag hatar att leva med osäkerhet, att inte ha några jobb, inte veta vad som ska hända...det enda jag vet är att vi nu har Freddie och att han är vår prioritet...inga fler slödagar då jag kan göra vad jag vill. Nu har vi vår jycke och han måste få mat och omsorg och promenader....fast för närvarande går han ca 200 meter och sen somnar han....ungefär. :-)

Osäker framtid, galet busig hundvalp...jag tycker ändå livet är bra. Jag är glad för det jag har och för att jag åtminstone för närvarande inte deppar eller grubblar. Nu äter Freddie upp en handduk...bäst att stopa honom.

Tjing!

Flytten är på G!

Yes. Nu är det den stora dagen. Datumet jag varit som besatt av under de senaste 9 dagarna! Vi flyttade in i vår lägenhet i morse. :-)

Jag tenderar att bli lite överdrivet exalterad över saker jag ser fram emot. Så även beträffande vår flytt. Jag tänkte mig nog att allt skulle bli kalasbra bara vi fått komma hit. I verkligheten är det väl halvbra än så länge...

På + sidan:

- Vi har i alla fall en toalett som vi slipper dela med 10 andra på vandrarhemmet...eller var det ännu fler?

- Vi har vår egen lya, och den är fin!

- Om bara 2 dygn kommer vi ha fått hit åtminstone halva vårt flyttlass!

- Läget!! Vår lya ligger precis brevid ett stort strövområde och varenda jäkel i området är ute och joggar hela tiden, förhoppningsvis kommer det göra att vi blir motiverade att röra på oss....vi hoppas...

- Vi får ny spis, ny bänkskiva, lagat några hål, nya golv i kök o sovrum....och lägenheten är i övrigt väldigt fin.


På - sidan då......

- Mattläggaren har varit här idag och rivit upp köksmattor o sovrumsmatta. Det är grundarbetat för att lägga ny matta, men klart är det inte förrän imorgon någon gång. Just det, han kommer före kl 07.00 imorgon....

- Vi har ett spartanskt hem för närvarande. Luftmadrass, diskar gör man i handfatet i badrummet och kyl o frys står på trekvart i vardagsrummet...men det är ju bara för några få dagar.

- Jag hatar att vänta på saker, allt ska helst hända NU....så jag skulle klättra på väggarna nu i frustration om det inte vore för att jag är förkyld och seeeg som sirap.

- Med flytt kommer utgifter....varför, varför kan man inte få persienner som ingår i hyran? Det är andra gången vi köper persienner i samband med flytt! Och nej, vi har inte varit smarta och flyttat med dom tidigare...

- Det är sååå trist o tröttande att flytta, jag tycker jag har gjort det lite för mycket i år. Jag har räknat ut att jag varit involverad i 4 flyttningar i år.... nu får det vara nog på ett tag.


Men, nog med gnäll om flyttning. Det känns bra med lägenheten och får vi bara komma i ordning kommer det bli GRYMT!!!

Dagens stora + var att vi fann superfina gardiner på rea (50%), värsta kapet!

Tjing!

RSS 2.0